Zöldhulladék elszállítás háztól - így tegyük rendbe kertünket!

Tavasz végére már alaposan megnőtt a fű a kertünkben, és a bokrok, fák is várták a visszavágást. Úgy döntöttünk, idén profi segítséget hívunk a zöldhulladék elszállításához. Korábban mindig magunk vittük el a levágott ágakat és gallyakat a hulladékudvarba, de ez rengeteg utazgatással és munkával járt.

Most egy olyan szolgáltatást választottunk, ahol háztól jönnek elszállítani a zöldhulladékot. Először is alaposan metszettük a bokrokat, fákat, összegyűjtöttük a lehullott gallyakat és egy nagy halomba raktuk az elszállításra váró ágakat, gallyakat.

Az előre egyeztetett időpontban megérkezett a zöldhulladék szállító jármű és pár óra alatt szakszerűen összedarálta és elszállította a kerti hulladékot. Nekünk csak annyi dolgunk volt, hogy kijelöljük, mit vigyenek el. Most végre szabad a kertünk minden elszáradt növényi résztől és kezdhetjük az új év tavaszi munkálatait.

Nagyon megkönnyítette a dolgunkat ez a szolgáltatás, mert a saját erőből sokkal tovább tartott volna a zöldhulladék elszállítása és feldolgozása. Jövőre is biztos igénybe fogjuk venni!


Kérdés: Milyen hulladékok tartoznak a zöldhulladék kategóriába?

Válasz: A zöldhulladék gyűjtőnév alá tartozik minden növényi eredetű hulladék a kertekből, parkokból. Ide soroljuk a gallyakat, ágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, lehullott faleveleket, gyümölcsök és zöldségek hulladékát, elszáradt növényeket. A zöldhulladék jellemzően nem veszélyes hulladéknak minősül, hiszen lebomló, komposztálható anyagokból áll. Fontos viszont odafigyelni, hogy csak valóban növényi részek kerüljenek a zöldhulladék gyűjtőbe, műanyag, fém, textil nem tartozik ide.

Kérdés: Mikor célszerű igénybe venni zöldhulladék elszállítást?

Válasz: A zöldhulladék elszállítás szolgáltatást érdemes igénybe venni tavasszal a kertrendezés után, amikor sok az elszáradt növény, gally és fanyesedék. Ősszel a lehullott falevelek miatt szintén hasznos lehet a zöldhulladékelszállítás. De nyáron a fűnyírás után is érdemes lehet gyűjteni és elszállíttatni a zöld hulladékot. Általában a kert átalakításakor, metszéskor, ritkításkor keletkezik annyi zöldhulladék, amit már érdemes elszállíttatni.

Kérdés: Hogyan történik a zöldhulladék elszállítása és feldolgozása?

Válasz: A szolgáltatók általában daráló-aprító járművel érkeznek a megadott címre, ami alkalmas a zöldhulladék feldolgozására és összegyűjtésére. Első lépésben darálják, aprítják össze a gallyakat, ágakat, hogy kisebb térfogatú legyen. Majd a darálékot és egyéb zöldhulladékot összegyűjtik és elszállítják. A begyűjtött zöldhulladékból a feldolgozó telepen komposzt készül, amit aztán mezőgazdasági területeken hasznosítanak talajjavításra.
Gödöllőn és 60 km-es vonzáskörzetében, 2-3 napos vállalási idővel, több éves gyakorlattal és szakképzett csapattal szépítjük, építjük a kerteket. Rendelkezésedre állunk az első rügyfakadástól, a hóesésig, egész évben. Hogy miben lehetünk a segítségedre? Ismerd meg szolgáltatásainkat!

+36309897270
Zöldhulladék elszállítás